Cuprins:
Fostul militar s-a certat cu soția înainte de sinucidere
Explozia a cauzat răni minore pentru șapte persoane, dar nu a produs pagube hotelului. Matthew Livelsberger, în vârstă de 37 de ani, plănuise un atac mai distrugător, însă mașina Tesla, cu laterale din oțel, a absorbit o mare parte din forța exploziei, scrie Associated Press.
Pagubele s-au limitat în mare parte la interiorul camionului, deoarece explozia s-a „ventilat în sus și în afară” și nu a lovit ușile hotelului Trump, aflate la doar câțiva metri. „Nivelul de sofisticare nu este ceea ce ne-am aștepta de la o persoană cu acest tip de pregătire militară”, a declarat un reprezentant al Poliției.
Autoritățile nu au stabilit deocamdată ce l-a determinat pe fostul militar să se sinucidă. „Nu trecem cu vederea faptul că explozia a avut loc în fața clădirii Trump și că este vorba despre un vehicul Tesla, dar în acest moment nu avem informații care să ne spună sau să sugereze în mod clar că a fost din cauza unei ideologii anume”, a spus un reprezentant al FBI.
Anchetatorii au aflat că s-a certat cu soția, cu puțin timp înainte să se împuște în interiorul mașinii Tesla. Printre obiectele arse găsite în interiorul camionetei au fost un pistol, o altă armă de foc, mai multe artificii, un pașaport, un ID militar, carduri de credit, un iPhone și un smartwatch. Armele au fost cumpărate legal.
Livelsberger a activat în Beretele Verzi, forțe speciale de elită, specializate în combaterea terorismului în străinătate și instruirea partenerilor. El a fost în Armata SUA din 2006, având o carieră lungă cu misiuni în străinătate, inclusiv în Afganistan, Ucraina, Tadjikistan, Georgia și Congo.
Cauza morții, sinucidere prin împușcare în cap
Un Cybertruck Tesla a explodat în fața Hotelului Trump International din Las Vegas miercuri, 1 ianuarie, ucigând șoferul și rănind alte șapte persoane.
Matthew Livelsberger, un veteran al armatei SUA și cel care conducea vehiculul, a murit în Tesla Cybertruck-ul care fusese închiriat. Mașina Tesla era plină cu combustibil de camping și canistre în momentul în care a avut loc explozia. Totodată, șapte persoane au fost rănite, dar toate sunt în stare stabilă.
Cauza morții a fost sinuciderea prin împușcare, în cap, au stabilit legiștii.
Nicio legătură între incidentul din New Orleans și cel din Las Vegas
Poliţia a căutat legături între explozia mașinii Tesla şi atacul din New Orleans, produs cu câteva ore în urmă, acolo unde Shamsud-Din Jabbar, un şofer de culoare a intrat cu o camionetă Ford în mulţimea care sărbătorea Anul Nou pe Bourbon Street și apoi a deschis focul, ucigând 15 oameni. În final, polițiștii au stabilit că nu există nicio legătură între cele două incidente.
Ambele mașini, atât cea din atacul din New Orleans, cât și Tesla de la hotelul Trump din Las Vegas, au fost închiriate folosind aplicația Turo. Altă coincidență a fost că Livelsberger, la fel ca Jabbar, a activat în armata americană, aceste lucruri fiind luate în calcul de Poliție, înainte să se stabilească faptul că cele două tragedii nu au nicio legătură una cu alta.