Corpul „Furtuna” este format din 10 brigăzi, printre care Brigada de Infanterie Ușoară (Fulger), Brigada Aeriană și Terestră (Tunet) și Brigada de Lunetiști (Tunet), având între 40.000 și 80.000 de soldați.

Coreea de Nord ar fi decis să trimită în Rusia 12.000 de militari din patru brigăzi, ceea ce reprezintă 15-30% din totalul Corpului „Furtuna”. Multe dintre trupele de elită au părăsit Coreea de Nord și au ajuns pe frontul ucrainean.

În trecut, Coreea de Nord a mai trimis piloți și consilieri militari în Vietnam sau Orientul Mijlociu, dar este pentru prima dată când trimite trupe terestre la o scară atât de mare.

Unitate de elită

Corpul de Furtună, staționat în Deokcheon, provincia Pyongan de Sud, este al 8-lea Corp Special de care dispune Coreea de Nord.

Corpul 8 Special a fost creat în 1969, concentrându-se pe Unitatea 124, care a provocat atacul asupra Casei Albastre la 21 ianuarie 1968.

Ulterior, acesta s-a extins și reorganizat, fiind creat, în 1983, Corpul „Furtuna”. Reprezentând o unitate de elită a forțelor speciale nord-coreene, misiunea ei este să asigure calea de avans către linia frontului și să organizeze acțiuni subversive în spatele liniilor inamice.


https://twitter.com/nexta_tv/status/1847333484001718630?ref_src=twsrc%5Etfw 

Forța comună

„Până acum, Coreea de Nord a sprijinit Rusia din spatele frontului, cu specialiști și cu armament. Trimiterea trupelor „Furtuna” arată că Rusia și Coreea de Nord formează un forță comună și merg împreună la război”, a transmis un oficial militar pentru Chosun Ilbo.

Întrucât este o unitate care operează în zone periculoase, se preconizează că ea va juca un rol important pe frontul ucrainean.

Cum armata nord-coreeană a intrat în războiul din Ucraina, este de așteptat ca desfășurarea de trupe în Rusia să continue până la sfârșitul conflictului.

În timpul războiului din Vietnam, armata coreeană a trimis, un total de 320.000 de soldați timp de 8 ani și 5 luni, din 1965 până la retragerea trupelor în 1973, ca răspuns la cererea armatei americane de a participa la război.

O forță de pătrundere formată din 1.500 de soldați nord-coreeni s-a deplasat cu ajutorul Marinei Ruse. Se raportează că aceștia sunt dispersați la Vladivostok, Ussuriysk, Habarovsk și Blagoveșcensk și sunt staționați în unitățile militare ruse.

Este de așteptat ca această grupare să fie dislocată pe frontul ucrainean de îndată ce va fi finalizată pregătirea și adaptarea.

„O a doua operațiune de transport este programată să fie efectuată în curând”, a anunțat Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud.

Trupele nord-coreene urmează să se deplaseze din Orientul Îndepărtat al Rusiei pe front, în partea de vest a Ucrainei, folosind calea ferată transsiberiană. Se pare că președintele nord-coreean Kim Jong-un a inspectat Corpul „Furtuna” de două ori înainte de a trimite trupele peste graniță.

Tactici înșelătoare

Rusia și Coreea de Nord folosesc tactici înșelătoare pentru a ascunde faptul că trupele nord-coreene sunt deja pe teritoriul rus.

Soldaților nord-coreeni li s-au pus la dispoziție uniforme militare rusești și arme de fabricație rusă și au primit, de asemenea, cărți de identitate false de rezidenți din regiunile Yakutia și Buratya din Siberia, care sunt de origine asiatică.

„Se pare că au fost deghizați în trupe rusești pentru a se ascunde faptul că trupele nord-coreene au fost dislocate pe câmpul de luptă”, a precizat Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud.

Acesta a descoperit această operațiune de dizlocare a trupelor nord-coreene în timp ce monitoriza personalul cheie din armata nord-coreeană.

Serviciul Național de Informații a cooperat recent cu agențiile de informații ucrainene pentru a obține fotografii cu presupușii soldați nord-coreeni care operează pe frontul ucrainean.

Fotografia arată un bărbat asiatic în uniformă militară rusă stând lângă un soldat rus la locul de lansare a rachetelor balistice KN-23 din Coreea de Nord, lângă regiunea Donețk.

Ca urmare a aplicării tehnologiei de recunoaștere facială a inteligenței artificiale (AI) de către Serviciul Național de Informații, această persoană a fost identificată ca fiind un inginer de rachete militar nord-coreean care vizitase fabrica de producție de rachete tactice a lui Kim Jong-un în august anul trecut.

Soldații din Coreea de Nord trimiși să lupte de partea Rusiei în Ucraina au fost filmați când primesc uniforme rusești.

12.000 de soldați nord-coreeni, pe frontul din Ucraina

Se preconizează că cei 12.000 de soldați care vor fi trimiși de Coreea de Nord vor reprezenta o parte semnificativă din totalul trupelor desfășurate de armata rusă în acest război.

Rusia a desfășurat între 150.000 și 200.000 de militari la începutul invaziei din 2022 și a continuat să crească numărul de trupe pe măsură ce războiul s-a prelungit.

Aproximativ 50.000 de militari au fost mobilizați prin grupurile de mercenari precum Grupul Wagner, iar între 40.000 și 60.000 de militari au fost mobilizați de guvernul separatist pro-rus din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

În plus, între 40.000 și 50.000 de prizonieri au fost recrutați ca voluntari. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că aproximativ 700.000 de soldați sunt dislocați în Ucraina din iunie 2024.

Potrivit șefului serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, aproximativ 11.000 de soldați nord-coreeni se află în Rusia și vor fi gata să lupte în Ucraina până la data de 1 noiembrie.

Cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo este unul dintre cele mai vechi ziare din țară, cu un tiraj zilnic de 1,8 milioane de exemplare.

Urmărește-ne pe Google News