În timpul operațiunii Brigăzii a 3-a de asalt din apropierea frontierei Harkov-Luhansk, soldații ucraineni din companiile 1 și 2 ale Batalionului 2 de asalt au încercat să demonteze liniile de asalt ruseși


https://twitter.com/wartranslated/status/1847019221173391573?ref_src=twsrc%5Etfw 

Misiunea soldaților ucraineni era să captureze un loc-cheie care aproviziona satul. Ei au atacat pozițiile rusești ascunse în pădure iar schimbul de focuri s-a intensificat rapid.

Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare, doi militari ruși neînarmați s-au predat trupelor ucrainene, deoarece nu mai voiau să lupte. Unul dintre ruși chiar s-a împușcat singur, pentru a putea scăpa de armata rusă.

În videoclip se mai poate observa și cum trupele ucrainene verifică ruinele locuințelor din acea zonă. În același timp, unul dintre soldații ucraineni a găsit o stație radio rusească, fapt ce ar putea conferi un avataj pe parcurs.

Ucrainenii se luptă în continuare printre ruinele sectorului privat al satului. Soldații trebuie să obțină un punct de sprijin în apropierea intersecției unde sunt controlate vehiculele care intră în așezare.

Ultimele imagini arată evacuarea soldaților răniți și a grupurilor de asalt sub focul inamic.

Urmărește-ne pe Google News