Undeva, la marginea Craiovei, intr-o baza militara a Batalionului Transmisiuni ‘Fratii Buzesti, pe dealurile valurite, brazdate adanc de urmele senilelor blindatelor, fiecare zi scursa e o lectie de supravietuire. Acolo, la adapostul lizierei dese care camufleaza totul perfect, sunt dejucate atacuri cu arma chimica, cuiburi de teroristi sunt anihilate in urma unor raiduri pregatite minutios, iar blindatele, sustinute de infanteristi, strapung liniile inamice pentru a iesi din incercuire.

 Eroii ‘razboiului imaginat de strategi, cateva sute de tineri recruti care au ales sa puna hainele civile in cui pentru uniforma de camuflaj, sunt antrenati precum puscasii marini americani – dupa cele mai dure reguli –  pentru a deveni adevarati Rambo ai Armatei Romane. Alti trei mii de asemenea voluntari care se viseaza soldati universali, gata oricand de marea confruntare cu inamicul, sunt instruiti in toata tara.

Adrian Virgil a invatat deja tehnicile speciale de supravietuire

Cand a plecat de acasa, de langa nevasta, lui Adrian Virgil Gaita, un pitestean in varsta de 23 de ani, nici prin cap nu i-a trecut ca va deveni un as al tehnicilor de supravietuire. In saptamani de antrenament, Virgil a invatat cum sa transforme – doar cu ajutorul unor sticle de plastic si al unor banale filtre – apa murdara, chiar amestecata cu noroi, in apa potabila. Tanarul i-a demonstrat reporterului ziarului Libertatea ca stie sa ridice o coliba din paie, sa faca un foc in triunghi sau sa gateasca la gamela, din te-miri-ce. ‘In razboi, nevasta nu vine sa iti faca de mancare. Poate inamicul, glumeste pitesteanul.

De la fotbal, Florin a ajuns cu arma in mana

O perioada a cochetat cu fotbalul de performanta, apoi a plecat in Spania sa-si gaseasca un rost in viata. Nimic din toate astea nu l-au multumit pe Florin Botezatu, in varsta de 21 de ani. Poate de aceea, tanarul iesean a batut la portile Armatei. Acum, el face orice sacrificiu pentru a deveni expert in misiuni de cercetare – fie ele si in jungle – dar si in manuirea mitralierei.

Adrian Gaita a filtrat apa de baut, apoi a gatit la gamela pe focul improvizat in tabara

Adriana vrea sa plece in Irak sau in Afganistan

Chiar si imbracata in uniforma si cu fata manjita de vopsea neagra, ii distingi frumusetea. Adriana Savu, una dintre cele 17 fete care se pregatesc sa devina un Rambo feminin al Romaniei, avea 14 ani cand a plecat de acasa, de la Izvoarele, Ploiesti. A terminat un liceu si a muncit ca agent de paza.

Pericolul nu o sperie, ba dimpotriva, spune curajoasa tanara, care inca nu a implinit 20 de ani. ‘Afganistan, Irak? Nu conteaza, de asta am venit aici. Abia astept sa dau ochii cu talibanii, spune Adriana.

 

Urmărește-ne pe Google News