Imaginile au fost publicate în contextul în care Rusia are de gând să implice Phenianul în războiul dezlănțuit asupra Ucrainei, în lunile următoare. În jur de 10.000 de militari nord-coreeni ar fi gata să se alăture armatei lui Vladimir Putin, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.


https://twitter.com/visegrad24/status/1847327073007788498?ref_src=twsrc%5Etfw 

Conform liderului serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, 2.600 de soldați vor fi desfășurați în regiunea rusă Kursk, unde Ucraina a lansat o incursiune transfrontalieră în luna august și controlează porțiuni importante de teritoriu. 

Imaginile nu ar fi „mai vechi de 72 de ore”

Acesta a mai spus că aproape 11.000 de soldați nord-coreeni se află în Rusia și vor fi gata să lupte în Ucraina până la data de 1 noiembrie.

Imaginile ar fi fost surprinse în tabăra militară Sergeevsky din Orientul Îndepărtat al Rusiei. În videoclip pot fi văzuți mai mulți bărbați, care poartă uniforme militare, stând la coadă pentru a primi echipament.

Cu toate că Centrul ucrainean pentru Comunicare Strategică și Securitatea Informațiilor nu a spus cum a ajuns în posesia imaginilor, a precizat, în schimb, că videoclipul nu este „mai vechi de 72 de ore”.

 Sursa citată nu a putut verifica informațiile.

Coreea de Nord „invadează Europa cot la cot cu Rusia”

„Comunitatea euro-atlantică trebuie să realizeze faptul că RPDC (n.red- Coreea de Nord) invadează Europa cot la cot cu Rusia și să acționeze fără întârziere”, a spus ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sibiha, în cursul zilei.

În fața pericolului, el a cerut partenerilor să acorde mai mult ajutor militar Kievului, să ridice interdicția privind loviturile cu arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident asupra țintelor din interiorul Rusiei și să doboare drone și rachete rusești deasupra Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat în cursul zilei de joi,  17 octombrie, că „nu poate confirma dacă forțele nord-coreene au plecat în Rusia”, dar a ținut să precizeze faptul că SUA vor „continua să monitorizeze” situația.

În cazul în care informațiile ar fi adevărate, acestea ar „demonstra situația disperată în care se află Rusia, în ceea ce privește forțele sale pe câmpul de luptă”, a mai spus Ryder.

Urmărește-ne pe Google News