Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat incidentul, după ce a fost surprins într-o filmare și imaginile video – distribuite pe rețelele de socializare. Un comunicat al IDF spune că bărbatul, un suspect, a fost rănit într-un schimb de focuri, în timpul raidului.

Familia bărbatului rănit a povestit că atunci când au cerut o ambulanță, soldații l-au luat, l-au legat de capota jeep-ului și au plecat. El a fost în cele din urmă transferat la Semiluna Roșie pentru tratament. IDF a spus că incidentul va fi investigat.

Martorii oculari care au vorbit cu agenția de presă Reuters l-au identificat ca fiind un localnic cu numele Mujahed Azmi. „În această dimineață [sâmbătă, n.red.], în timpul operațiunilor de combatere a terorismului pentru reținerea suspecților căutați în zona Wadi Burqin, teroriștii au deschis focul asupra trupelor IDF, care au răspuns cu foc”, se arată în declarația IDF.

„În timpul schimbului de focuri, unul dintre suspecți a fost rănit și reținut. Încălcând ordinele și procedurile standard de operare, suspectul a fost luat de militari și legat deasupra unui vehicul. Conduita soldaților din videoclipul cu incidentul nu este conformă cu valorile IDF. Incidentul va fi investigat și tratat în consecință”, se mai spune în comunicat.

Avertizăm că imaginile de mai jos vă pot afecta emoţional!


https://twitter.com/richimedhurst/status/1804746406881607833?ref_src=twsrc%5Etfw 

A existat o creștere a violenței în Cisiordania de la începutul războiului în Fâșia Gaza, declanșată de atacul Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie.

ONU spune că cel puțin 480 de palestinieni, membri ai unor grupuri armate, atacatori și civili, au fost uciși în incidente legate de conflict în Cisiordania, inclusiv în Ierusalimul de Est. Israelul este acuzat de posibilă crimă de război din cauza uciderii unui băiat din Cisiordania.

Zece israelieni, inclusiv șase membri ai forțelor de securitate, au fost, de asemenea, uciși în Cisiordania.

Urmărește-ne pe Google News