În imaginile postate pe TikTok, „prizonierul de război” le spune militanților ceceni unde sunt situate pozițiile militare ucrainene în oraș. Bărbatul afirmă că trupele din Mariupol sunt susținute de „mercenarii străini”.
Omul mai spune că „îi pare rău că a luptat împotriva fraților ruși”.
Kiril Dolimbaev, confondator al catedralei ortodoxe din Mariupol, a reacționat pe Facebook, unde a scris că „acesta nu este un militar, ci o persoană fără adăpost. Acest om, care a fost răpit de invadatori, venea să mănânce la centrul nostru de sprijin în fiecare zi”.
Ca să fie mai convingători, i-au făcut și tatuaje, dar le-au greșit!
„Prind o persoană fără adăpost, acesta este marele succes al kadîroviților (n.r. – numele sub care sunt cunoscuți luptătorii ceceni)”, a mai notat Dolimbaev.
În videoclip, bărbatul fără adăpost este prezentat drept cercetaș. Pentru o mai mare putere de convingere, cecenii i-au desenat un „tatuaj”: pe braț, are steagul ucrainean și un liliac, care este este un simbol al Informațiilor ruse, dar nu al celor ucrainene!
Președintele Vladimir Putin l-a promovat în funcția de general-locotenent pe Ramzan Kadîrov pentru rolul său în invadarea Ucrainei, războiul fiind folosit de liderul autoritar al Republicii Cecenia pentru a-și arăta loialitatea față de Moscova.
Moscova a purtat două războaie cu separatiștii în Cecenia, o regiune în principal musulmană din sudul Rusiei, după destrămarea Uniunii Sovietice, din 1991.
Dar de atunci, Kremlinul a livrat sume uriașe de bani în regiune pentru a o reconstrui și i-a oferit lui Kadîrov o largă autonomie. Liderul cecen și-a mai trimis și în trecut luptători pentru a sprijini operațiunile militare ale Rusiei din Georgia sau Siria.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina