Patru soldați au fost reperați în orașul Glușkovo, unde au fost surprinși de camerele de securitate jefuind un magazin de telefonie mobilă.

Se crede că ei sunt din unitatea militară cecenă de elită Ahmat, despre care se spune că ar fi fost parțial responsabilă pentru apărarea graniței Kursk.

Soldații au intrat în magazin spărgând o fereastră și apoi au petrecut peste 5 minute luând aparatura din interior.

Ulterior, camerele i-au surprins încercând să pătrundă în depozit. Au încercat în mod repetat să spargă ușa cu un stingător de incendiu, dar nu au reușit, apoi au lovit-o cu piciorul.

Ulterior au reușit să facă o gaură și să o deschidă. Unul dintre hoți a observat camera și a distrus-o.

Imaginile au fost difuzate pe rețelele sociale și de Anton Gherașcenko, fost consilier în Ministerul Ucrainean de Interne.

Roman Alehin, oficial al guvernului regional Kursk, a confirmat că toți hoții erau din unitatea cecenă Ahmat, a comandantului cecen Ramzan Kadîrov, loial lui Vladimir Putin. 

„Au dezonorat uniforma militară rusă”

Hoții „au nume și prenume” și vor fi trași la răspundere, a insistat Alehin.

„Toți cei care poartă uniforma unui soldat rus, au depus un jurământ și apoi fură sau distrug bunurile unui cetățean rus, indiferent de naționalitate, trebuie trași la răspundere. Doi dintre ei au fost deja citați. Nu numai că au furat, dar au compromis uniforma luptătorilor noștri, armata noastră rusă”, a spus Alehin.

La începutul războiului, în februarie 2022, imaginile cu jafurile soldaților ruși în Ucraina invadată au devenit virale pe rețelele sociale. Ei au sustras din casele abandonate de la mașini de spălat și televizoare, până la cosmetice și adidași de marcă.

Urmărește-ne pe Google News