Dacă o persoană refuză să completeze formularul sau nu reuşeşte să-l completeze până la capăt, cererea sa nu va fi acceptată.

De asemenea, vor fi solicitate detalii despre educaţia persoanei, istoricul său militar, relaţiile de afaceri şi activităţile anterioare, precum şi informaţii despre orice relaţii cu ţările NATO sau din afara UE.

„Un străin care vrea să vină în Lituania şi să rămână aici trebuie să fie sincer şi deschis la completarea chestionarului. O astfel de persoană trebuie să demonstreze că este dispusă să coopereze cu ţara care o primeşte şi îi permite să rămână pe teritoriul său”, a declarat Evelina Gudzinskaite, şefa departamentului lituanian pentru migraţie.

Chestionarul va servi ca măsură suplimentară de securitate, a transmis Evelina Gudzinskaite, care a adăugat că s-ar putea ca şi cetăţenilor din alte ţări să li se ceară să completeze un astfel de chestionar.

Potrivit datelor oficiale, în 2022, Lituania a eliberat 3.415 permise de şedere temporară şi 2.769 de vize naţionale pentru ruşi, în timp ce pentru belaruşi, cifrele respective au fost de 22.890 şi 1.961.

Lituania se învecinează şi cu enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică, precum şi cu Belarus, aliat al Rusiei.

FOTO: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News