Sonda spațială Parker Solar Probe a NASA a stabilit un nou record, trecând la doar 6,1 milioane de kilometri de suprafața Soarelui, pe 24 decembrie. Vehiculul a traversat atmosfera solară cu 692.000 km/ h. Centrul de operațiuni de la Laboratorul de Fizică Aplicată Johns Hopkins din Maryland a primit un semnal de confirmare pe 26 decembrie, arătând că sonda a trecut cu bine prin această întâlnire extremă.
Începând cu 1 ianuarie, NASA a început să primească date telemetrice mai detaliate despre starea sondei. Acestea au arătat că Parker a executat comenzile programate înainte de survol și că instrumentele științifice au funcționat în timpul apropierii de Soare.
Transmisia datelor telemetrice continuă prin rețeaua Deep Space Network a NASA. Datele științifice vor începe să fie transmise mai târziu în această lună, când sonda va fi mai bine aliniată cu Pământul pentru a permite rate de transfer mai mari.
Următoarele două treceri apropiate ale sondei Parker pe lângă Soare, la aproximativ aceeași distanță și viteză, sunt programate pentru 22 martie și 19 iunie.
Misiunea Parker Solar Probe face parte din programul Living With a Star al NASA, care explorează aspecte ale sistemului Soare-Pământ ce afectează direct viața și societatea. Sonda a fost proiectată și construită de Laboratorul de Fizică Aplicată, care gestionează și operațiunile misiunii pentru NASA.