Potrivit sondajului, PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, o scădere de peste 2 procente, faţă de 30,6% în sondajul din luna martie. Este urmat de PNL, pentru care ar vota 26,7% dintre români, (faţă de 25,6% în martie) în timp ce AUR ar obține 14,4% (faţă de 17,4% în martie).

Pentru Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei) ar vota 10,8% dintre români, în timp ce SOS ar obține 3,7%.

Alte partide ar obține următoarele cifre: 5,3% UDMR, 3,3% Alianţa AER (Partidul Verde, Partidul Ecologist Român), 1,9% Partidul Pro România, 1,9% REPER, 1,6% PUSL.

56,9% dintre cei intervievaţi spun că vor vota la alegerile europarlamentare cu partidul/alianţa din care face parte candidatul preferat pentru primărie.

„PSD şi PNL au un raport mult mai echilibrat la intenţia de vot pentru alegerile locale, reflectând cel mai probabil structurile de primari ale celor două partide. Intenţia de vot pentru PSD scade puţin, în timp ce pentru PNL creşte foarte puţin comparativ cu măsurătoarea de luna trecută. Scorul cumulat al PSD şi PNL la alegerile locale este de 55%, cu aproximativ 9 procente mai mare decât scorul pentru Alianţa PSD-PNL măsurat la alegerile europarlamentare”, a declarat Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Datele sondajului au fost culese în perioada 12 – 20 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

 
 

Urmărește-ne pe Google News