Potrivit datelor intrate în posesia ziarului, primul clasat, cu un avans de aproape patru procente este Mircea Geoană, care încă nu și-a oficializat candidatura și care se bucură de o intenție de vot de 21%. Pe locul al doilea este Marcel Ciolacu, candidatul PSD la președinție, cu 17,2%, un lider care împarte o bună parte a electoratului, adică votanții social-democrați, cu Mircea Geoană.

Surpriza este persoana de pe locul al treilea, adică președinta USR, Elena Lasconi. 15,3% este intenția de vot pentru Elena Lasconi, în timp ce pe locul al patrulea este George Simion, cu 14,1%. La foarte mică distanță este Diana Șoșoacă, cu 13,9%.

Intenția de vot pentru prezidențiale – Captură sondaj

Departe de aceste procente este Nicolae Ciucă, cu 7,3%. Au mai fost măsurați Cristian Diaconescu (6% – independent), Kelemen Hunor (2,3% – candidat UDMR) și Ana Birchall (1,7% – candidată independentă).

Topul pentru parlamentare

În ceea ce privește parlamentarele, fără a fi vreo surpriză, locul întâi e ocupat de PSD, cu o intenție de vot de 29,3%. Pe locul al doilea sunt liberalii, cu o intenție de vot de 17,8%, în timp ce pe locul al treilea este Alianța pentru Unirea Românilor, cu 16,6%.

USR este pe locul al patrulea, cu 13,1% intenție de vot, cu aproape cinci procente mai mult față de europarlamentarele din 9 iunie. Formațiunea condusă de Diana Șoșoacă, Partidul SOS, e la o intenție de vot de 8,7%, iar UDMR se bucură de o intenție de vot de 2,9%.

Alte formațiuni care nu ar face pragul sunt: REPER (2,5%), Pro România (2,5%), PMP (1,6%) sau Forța Dreptei (1,5%).

Date asemănătoare în alt sondaj privind prezidențialele

De altfel, într-un interviu acordat de Remus Ștefureasc, director al INSCOP Research, o altă casă de sondare, ordinea era asemănătoare pentru prezidențiale. Potrivit interviului pentru Aktual24.ro, Geoană e singurul care sare de 20%, Marcel Ciolacu este între 17% și 19%, iar Elena Lasconi la 15%-16%.

„Practic, iî avem pe Mircea Geoană, singurul care trece de 20%, apoi urmează un grup de candidați care își dispută locul 2, dar destul de apropiați unii de alții, dacă luam în considerare și marja de eroare a sondajului (3% – n. red.). Marcel Ciolacu e situat pe locul doi, cu procente undeva între 17-19%. Sigur, pot varia. Urmează doamna Lasconi, care a crescut destul de mult în ultima perioadă, cu procente de 15-16%. Domnul Simion si doamna Sosoaca – 13-14%, trecând în fata când unul, când celălalt, si domnul Ciucă, cu sub 10%, pierdut cumva în ultimele săptămâni, în contextul, sigur, numeroaselor atacuri care au fost la adresa domniei sale”, a afirmat Ștefureac.

Urmărește-ne pe Google News