Cuprins:
Nicușor Dan, favorit la Primăria Capitalei
Din cele 89,1% de persoane chestionate care și-au exprimat intenția de vot, 38,5% l-ar vota pe Nicuşor Dan (susţinut de Alianţa Dreapta Unită – USR, PMP, Forţa Dreptei), 27,4% pe Cristian Popescu Piedone (PUSL), 21,4% pe Gabriela Firea (PSD), 10,1% pe Sebastian Burduja (PNL) şi 2,4% pe Mihai Enache (AUR).
Clasamentul notorietății și încrederii
În ceea ce privește gradul de notorietate, 98,5% dintre bucureştenii chestionați spun că au auzit de Nicuşor Dan, iar 38,5% dintre aceștia declară că au încredere multă şi foarte multă în actualul primar al Capitalei. Raportat la totalul populaţiei, Nicușor Dan are o cotă de încredere de 38%.
Gabriela Firea se află pe locul al doilea în topul notorietății, 98,2% dintre bucureșteni afirmând că au auzit de ea, în timp ce 32,5% dintre aceştia spun că au încredere multă şi foarte multă în candidata PSD. Este vorba de 31,9% raportat la totalul populaţiei Capitalei.
De Cristian Popescu Piedone spun că au auzit 97,9% dintre bucureşteni. 40,2% dintre aceştia au încredere foarte multă şi multă în el – 39,4% raportat la total populaţie.
60,4% dintre bucureşteni declară că au auzit de Sebastian Burduja, iar 20,6% dintre aceștia spun că au încredere multă şi foarte multă în candidatul PNL (12,5% raportat la totalul populaţiei Capitalei).
Iar de candidatul AUR Mihai Enache spun că au auzit 21,2% dintre cei chestionați, 7,6% afirmând că au încredere multă şi foarte multă în el (1,6% raportat la totalul populaţiei Bucureştiului).
Cum ar vota locuitorii Capitalei pentru Consiliul General al Municipiului București
În ceea ce privește intenția de vot la Consiliul General al Municipiului București (CGMB), 74,5% dintre respondenţi au exprimat o opţiune de vot, iar dintre aceștia, 31,4% ar vota cu Alianţa Dreapta Unită, 29% cu PSD, 13,9% cu PNL, 10,6% cu AUR, 6,7% cu PUSL, 2,7% cu PER, iar 2,6% cu SOS România.
Participanții la sondaj au fost chestionați și în legătură cu prezența la vot la alegerile locale din 9 iunie, iar 6,6% dintre bucureşteni au declarat că „sigur nu” se vor prezenta la urne, în timp ce 69,3% au spus că vor merge sigur să voteze.
Datele cuprinse în sondaj au fost culese în perioada 23-27 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat este de 2.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.
Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2,14%, la un grad de încredere de 95%.
Foto: Hepta