„Peste două treimi dintre note au fost în plus și aproape o treime în minus. Mai exact, sunt 52.874 note modificate în urma contestațiilor. Aproape 6.000 de note au diferențe mai mari de un punct. Avem situații și cu peste 3 puncte diferență. Între 3 și 4 puncte avem 16 situații. Vom analiza situațiile concrete”, a precizat Sorin Cîmpeanu.
Întrebat de motivele pentru care un număr atât de mare de note au fost schimbate după contestații, Sorin Cîmpeanu a vorbit de „subiectivism uman”, arătând câ vor fi luate măsuri pentru a se rezolva astfel de diferențe.
„Vor fi măsuri clare, care vor fi corelate cu România Educată sau cu o viitoare lege a educației. Nu ne uităm la diferențe mai mici de un punct, deși și acolo sunt probleme, ci la cele de peste 2 puncte”, a declarat ministrul Educației.
După rezolvarea contestațiilor, încă 2.467 de candidaţi au promovat. În total, au promovat 88.587 de candidaţi înscriși în sesiunea iunie-iulie 2021.
„Promovare este de aproape 70%, mai exact 69,8% este rata de promovare. Statistic vorbind cea mai mare rată de promovare din ultimiii 10 ani cu, excepția anului 2017″, a declarat ministrul Educației.
Ministrul a mai arătat că cea mai mare rată de promovabilitate este de 81% în județul Cluj, și cea mai slabă este de 41% în Ilfov.
Elevii care nu au promovat Bacalaureatul în această sesiune, vor putea da din nou examenul în sesiunea august-septembrie 2021.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro