”Să știți că statutul meu în acest moment este apolitic. Nu sunt membru de partid, așa că îndeplinesc unul dintre criterii. Știți foarte bine de ce, fiind exclus în urmă cu vreo patru luni. Am fost exclus. Cred că toată țara știe acest lucru”, a spus Grindeanu.

El a arătat că acea contestație făcută la decizia partidului de a-l exclude din formațiune nu a fost judecată în interiorul partidului. ”Forma politică în acest moment este apolitică și nici nu își mai are rostul, acea contestație, dacă voi deveni președintele ANCOM”, a mai spus el.

Sorin Grindeanu a recunoscut că a primit o altă propunere din partea PSD, să preia șefia ASF, însă a refuzat funcția pentru că nu este finanțist.

În plus, fostul premier a recunoscut cî a vorbit cu Liviu Dragnea, despre funcția de la ANCOM.

Grindeanu: Prima discuţie legat de situaţia de la ANCOM am avut-o cu Liviu Dragnea

”Prima discuţie legat de situaţia de la ANCOM şi cum putem să îmbunătăţim, având în vedere că am lucrat şi pe partea de program de guvernare pe această secţiune, că am fost ministru al Comunicaţiilor şi că sunt cât de cât în temă cu aceste lucruri, am avut-o cu Liviu Dragnea. (…) Am avut dialoguri şi cu dl. Liviu Dragnea în această perioadă – şi e primul cu care am discutat legat de ANCOM, dar am avut dialoguri şi cu primul ministru, Mihai Tudose”, a spus fostul premier.

Sorin Grindeanu a mai spus că nu regretă că a dat în timpul în care era premier Ordonanța prin care elimină președintele României din numirea președintelui ANCOM. ”Toate autoritățile de acest gen din Europa sunt sub control parlamentar”, a spus fostul premier.

Întrebat ce le transmite timişorenilor din PSD şi dacă le-a înşelat aşteptările acceptând această nominalizare, din partea conducerii PSD, care l-a schimbat din funcția de premier, după ce aceştia au protestat faţă de decizia de schimbare a sa din funcţia de prim-ministru, Grindeanu a spus că dacă va fi ales de Parlament, are ”o datorie” faţă de colegii de partid care l-au susţinut.

”În toată această perioadă, am ţinut legătura extrem de aproape cu colegii mei din Timiş. O să am o discuţie prin care o să lămuresc toate acestea. Lucrurile au stat în etape. Anume, nu a fost prima întâlnire sau discuţie pe care am avut-o cu dl. Liviu Dragnea în urmă cu o săptămână sau două. Eu m-am mai întâlnit în ultimele două luni cu domnul preşedinte, pe chestiuni politice, neştiind în acea perioadă traseul pe care, să zicem, încep azi. M-am făcut purtătorul de cuvânt al colegilor mei din Timiş, pentru că mă simt responsabil faţă de colegii mei care m-au susţinut”, a adăugat Grindeanu.

Opoziția a cerut respingerea candidaturii lui Grindeanu: ”Când aţi fost demis din functia de prim-ministru, s-a spus atunci că sunteţi manevrat de nişte forţe obscure”

Președintele comisiei economice, Daniel Zamfir (PNL) l-a întrebat cum comentează afirmațiile făcute după ce a fost schimbat din funcția de premier, când afirma că nu a fost ”pupincursit”. ”Sper să nu vă închideți în sediul ANCOM, așa cum îți făcut-o în sediul Guvernului”, a mai spus Zamfir, amintind despre decizia lui Grindeanu de a nu demisiona de la șefia Executivului, după i s-a retras sprijinul politic de către PSD.

Daniel Zamfir a cerut comisiilor reunite să respingă propunerea încă dinaintea audierii lui Grindeanu.

”Când aţi fost demis din functia de prim-ministru la iniţiativa PSD s-a spus atunci că sunteţi manevrat de nişte forţe obscure. De asemenea, dumneavoastră aţi spus despre preşedintele partidului că joacă tenis cu sistemul, că a pupat ghipsul sistemului şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere, în această situaţie cred că nu puteţi ocupa această funcţie, indiferent că aţi avut dumneavoastră dreptate sau preşedintele partidului. Funcţia de preşedinte ANCOM este o funcţie extrem de importantă, ori dacă dvs. sunteţi manevrat de forţe obscure, este o situaţie extrem de gravă”, a declarat Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat.

”Nu am niciun fel de teamă şi nu am cu ce a mă ascunde şi nu am de ce să-mi fie ruşine”, a precizat Grindeanu, despre solicitarea lui Daniel Zamfir.

Citește și: VIDEO | Militarii americani trimişi în baza de la Mihail Kogălniceanu învaţă limba română. Exersează zilnic cu ajutorul unor aplicații online

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News