Într-o postare pe Facebook, Vîntu îi cere liderului ALDE să nu-i mai folosească numele într-un context negativ și îl acuză de ipocrizie.

”Urmare a deciziei de a nu mai permite nimănui să-mi diabolizeze numele pentru a-și pune în valoare diverse calități, doar prezumate nu și demonstrate, nici dvs nu vă permit să-mi folosiți numele într-un context negativ, pentru a vă evidenția înălțimile de neatins ale propriilor virtuți morale. Într-un moment în care mi-aș fi putut ușura enorm condițiile de prizonierat, am preferat să-mi respect demnitatea, principiile si verticalitatea, făcând exces de onestitate în declarațiile pe care le-am dat în fața procurorilor DNA. Acest lucru v-a scutit de uriașele neplăceri care ar fi urmat”, scrie SOV pe Facebook.

În continuare, fostul mogul spune că nu așteaptă recunoștință din partea liderului ALDE, dar îi cere să nu-i mai menționeze numele. ”Nu aștept mulțumiri din partea dumneavoastră. Va respect prea puțin ca să-mi pese de ele dar să nu mai îndrăzniți vreodată să-mi folosiți numele. Eu nu am afirmat niciodată că v-am dat dvs vreun ban. Alții au făcut-o, iar eu am negat pentru că într-adevăr aceasta a fost realitatea”, scrie Vîntu.

Omul de afaceri încheie spunând că mesajul său este ”un avertisment”. ”Din punctul meu de vedere moralitatea pe care o afișați este inexistentă, principiile pe care le evocați nu se regăsesc în caracterul dumneavoastră. Sunteți ipocrit, imoral și n-ați avut nicio reținere în a profita material de pe urma funcțiilor pe care le-ați deținut în statul român.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat definitiv de infracțiunea de mărturie mincinoasă, au decis magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, însă unul din cei cinci judecători din complet a avut o opinie separată, solicitând trimiterea dosarului spre rejudecare, așa cum solicitase Direcția Națională Anticorupție.

În cazul președintelui Senatului, un complet de cinci judecători de la Instanţa Supremă a respins luni seară apelul declarat de către DNA şi a menţinut decizia de achitare dată de prima instanţă.

Pe 22 mai 2018, un complet de la Instanţa Supremă format din trei judecători a dispus achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu, printre motivele invocate fiind şi faptul că DNA avea suspiciuni că şeful Senatului ar fi săvârşit infracţiunea de evaziune fiscală, însă l-a audiat pe acesta în calitate de martor. În opinia primei instanţe, Tăriceanu s-ar fi autoincriminat dacă ar fi recunoscut în declaraţia de martor că ar avea vreo legătură cu retrocedarea Fermei Băneasa.


Citește și: Atentatele teroriste din Sri Lanka. Detalii despre gruparea National Thowheeth Jamaath, considerată responsabilă de moartea a cel puțin 290 de civili


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News