În documentul citat, magistratul arată că Sorin Ovidiu Vîntu poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată abia în data de 20 septembrie 2020. Ultimul cuvânt îl vor avea magistraţii de la Tribunalul Bucureşti, acolo unde Vîntu poate contesta decizia.

„Conform înscrisurilor ataşate, deţinutul a avut o participare extrem de redusă la programe educaţionale. În anul 2019 a participat la doar 3 programe educaţionale, dintre care două fiind de recreere (forţă, culturism), programe oricum finalizate fără credite, ceea ce denotă o prezenţă scăzută la acestea”, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5.

Judecătorul notează că perioada pe care Sorin Ovidiu Vîntu a petrecut-o după gratii, din 2016 până în prezent, nu constituie o garanţie că acesta poate fi redat societăţii, fără a exista un risc minim de săvârşire a aceluiaşi gen de fapte, mai scriu cei de la Adevărul.

Sorin Ovidiu Vântu execută o pedeapsa de 11 ani de închisoare, după ce instanța a contopit sentințele din mai multe cazuri. Cele mai mediatizate condamnări sunt sentința de 8 ani de închisoare din dosarul căderii Fondului Național de Investiții sau sentința de 10 ani de închisoare din dosarul Petromservice.

Fostul om de afaceri a stat în spatele gratiilor aproape șase ani și jumătate. Avocatul lui Sorin Ovidiu Vântu a declarat că el se află într-o stare gravă de sănătate.

El a făcut pe 3 decembrie cererea de liberare condiționată direct la Judecătoria Sectorului 5, fără ca situația să mai fie discutată în cadrul Comisiei de liberări condiționate din penitenciar. Deoarece a fost nemulțumit de termenul de o luna primit, fostul mogul a făcut o cerere de preschimbare a termenului, dar judecătorii i-au respins solicitarea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News