Pintea scrie pe Facebook că la Unitatea de Primiri Urgențe erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați, iar spitalul nu are o ambulanță proprie care să asigure acest trasfer. Asta, în timp ce secția de ortopedie nici nu operează în weekend, iar cazurile care necesită intervenții chirurgicale sunt transferate la alte spitale.

„De asemenea, imaginea pe care pacienții o văd când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală”, a adăugat Pintea.

Potrivit acesteia, ministerul finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de spitalul din Cluj, însă nu e suficient, ci este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical. Astfel, e nevoie și de sprijinul Consiliului Județean, în administrarea căreia se află clădirea spitalului.

„Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj. Studiul de fezabilitate și studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicală de elită care va deservi pacienții din județele din regiunea de Nord-Vest a României”, a mai scris ministrul Sănătății pe Facebook.

În ultima perioadă, ministrul Sănătății a făcut mai multe controale în spitalele din țară.

Citește și:

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, despre controalele din spitale: „E frustrant să fii luat la rost în calitate de ministru”

 
 

Urmărește-ne pe Google News