Publicația Haaretz citează surse apropiate Procurorului general Avichai Mendelblit, care spun că în decurs de doar câteva zile, soția premieurlui va fi audiată și apoi pusă sub acuzare pentru fraudă.

Sara Netanyahu este suspectată că a comandat mâncare foarte scumpă la reședința oficială a premierului, ceea ce este împotriva regulamentelor, și apoi a ascuns aceste costuri. Mai mult, sa și soțul său l-au acuzat pe fostul îngrijitor șef al reședinței oficiale, Meni Naftali, de aceste cheltuieli.

Dar un ofițer de poliție de rang înalt a spus că „acest fenomen a început înainte ca Naftali să înceapă să lucreze la reședință și a continuat după ce a fost concediat”.

Premierul israelian și cercul său de apropaiți sunt țintele mai multor investigații.  În 2016 procurorul general al Israelului a ordonat iniţierea unei anchete penale pe numele premierului Benjamin Netanyahu în două dosare. În unul dintre ele exista suspiciuni că premierul ar fi primit mită, în 2009, un milion de euro de la un om de afaceri francez condamnat pentru fraudă, Arnaud Mimran.


Citește și: ANALIZĂ/ Statul a ajuns la fundul sacului. Programul de Guvernare a trecut de la promisiuni la taxare


 

Urmărește-ne pe Google News