Într-una dintre ele, un militar rus vorbește despre faptul că până și comandanții ruși sunt demoralizați, după 16 zile de la invazie. „Comandantul de brigadă este deja pe cont propriu, stă și vorbește singur: La naiba? Cecenia, anul 95. Cecenia, asta spune despre ce e aici. A fost cel mai infernal, este la fel ca aici. Adică noi, ca niște pisoi orbi, mergem și nu știm ce se va întâmpla. La naiba!”, s-a plâns soldatul interlocutoarei sale, care este probabil soția lui.

În plus, el i-a cerut femeii să nu creadă informațiile surselor oficiale ale Federației Ruse. „Urmăriți canale independente. Uită-te la canalele alor noștri. Îți spun eu, chiar dacă Rusia va câștiga, nu va însemna nimic. Apare altă grupare de trupă și intră în luptă. Aceasta va fi a doua Cecenie!”, a spus militarul.

Auzind relatările soțului, femeia îl roagă să se ferească de ciocnirile cu armata ucraineană: „Te implor, nu muri acolo pentru asta. Stai undeva într-un colț. Vino acasă viu. Dă-o naibii de armată!”, l-a sfătuit ea.

Înregistrarea a fost făcută publică de Anton Gerașcenko, consilier în Ministerul de Interne ucrainean, fiind preluată de ediția online a săptămânalului Novoe Vremia.

Urmărește-ne pe Google News