Avocații suspectului insistă asupra nevinovăției clientului lor și vorbesc despre „o încălcare flagrantă și fără precedent a drepturilor”.

Potrivit versiunii apărătorilor, omul de afaceri, care avea dreptul să intre în sediul fiindcă este acționar minoritar, „a fost cel atacat”.

Conflictul a avut loc după ce soțul fondatorului companiei, Tatiana Bakalciuk, considerată cea mai bogată femeie din Rusia, cu care se află în proces de divorț, și agenții lui de securitate, au încercat să intre în sediul central din Moscova.

În urma schimbului de focuri, 2 oameni au murit și 7 au fosti răniți. În afara lui Vladislav Bakalciuk au fost reținuți 5 suspecți.

Cei doi soți se află în proces de divorț și sunt în război pe tema fuziunii dintre Wildberries și operatorul de publicitate Russ Outdoor.

Ea cu Putin, el cu Kadîrov

Vladislav Bakalciuk, care deține 1% din Wildberries LLC, s-a opus fuziunii dorite de oligarhul Suleiman Kerimov și supravegheate de președintele rus Vladimir Putin prin intermediul lui Maksim Oreșkin, adjunctul administrației prezidențiale.

Pe de altă parte, Ramzan Kadîrov a declarat, în vară, că îl susține pe Vladislav Balaciuk „până la capăt”. De altfel, oamenii comandantului cecen l-au însoțit pe Bacalciuk în momentul în care acesta s-a dus la sediul central al companiei.

Urmărește-ne pe Google News