Ovidiu Goga a trimis o scrisoare deschisă către presă prin care a lansat un apel public pentru a o salva de la moarte, spune el, potrivit Antena 3.
„Asist cum este omorâtă soția mea, ceas cu ceas, prin agresivitatea organelor de urmărire penală și teama medicilor de a interveni”, a scris Ovidiu Goga.
Sorina Pinte a fost arestată pentru 30 de zile fiind acuzată că ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 de lei pentru a asigura derularea unui contract la Spitalul din Baia Mare, unde era manager.
„Sorina poate păți oricând ceva ireversibil!”, a spus Ovidiu Goga și acuză autoritățile că soția sa a fost umilită când a fost dusă în cătușe, bruscată și expusă în drumul către policlinica MAI. Avocatul Poporului, Renate Weber a cerut și ea o anchetă cu privire la modul în care este tratată Sorina Pintea în arestul Poliției.
”Începând cu 28 februarie 2020, ziua în care Sorina m-a sunat și mi-a sus că DNA este la ea în birou, viața ei s-a schimbat radical. Pe parte judiciară, desigur că se vor administra probe și se vor aduce argumente de ambele părți, după care instanța se va pronunța, iar viața personală și profesională sperăm să se refacă la un nivel cât mai decent curând. Însă în rău s-a schimbat dramatic viața din punctul de vedere al sănătății ei. Sper și rog pe ORICINE! să nu fie o schimbare ireversibilă sau mortală, cum am auzit un jurnalist spunând că ar merita. Sorina poate păți oricând —dacă reapar sau se intensifică cauzele ce au declanșat dermatomiozita —ceva ireversibil atât din cauza bolii în sine, cât și din cauza creșterii dozelor în tratament (scăderea puternică a capacității de a respira, afectarea inimii până la imposibilitatea de a mai susține circulația sângelui, infecții generalizate pe fond de imunitate minimă, ajungerea în scaun cu rotile din cauza necrozei mușchilor, imposibilitatea de a se mai hrăni independentă din cauza necrozei esofagului, diabet sever etc. și, deces)” și-a început scrisoarea soțul Sorinei Pintea.
„Sorina poate muri acasă”
„O doamnă profesor de la Spitalul Colentina a spus că a avut în toată cariera ei 5 pacienți cu dermatomiozită, din care 2 au murit … Nu au murit imediat de la diagnosticare. S-au chinuit, s-au tratat, și-am mai revenit, dar, până la urmă … ” a continuat Ovidiu Goga.
„Sorina poate muri acasă, după ce iese din arestul preventiv, înainte să se pronunțe instanța și nimeni nu va fi vinovat, pentru că nimeni nu va știi (eu voi ști !!! și ea va ști !!!, dar ce folos ?!) recăderea în boală a început în 28 februarie 2020 și neintervenția prin internare și suport atent, permanent și înalt calificat în zilele imediat următoare sunt cauza morții ei. Sau, doar a unei chinuite vieți în scaun cu rotile cu respirația pe sfert din cât ar trebui, viață care oricum nu durează cât a unui om sănătos.
În fiecare zi din 28 februarie 2020 în arest a început degradarea fizică, pe fondul stress-ului atât psihic (normal), cât și fizic: a dormit 4 ore (…) Iar în boala ei, medicii recomandă regim de 8 ore somn/8 ore activitate/8 ore odihnă, pentru a evita recăderi (reapariții ale simptomelor severe ale bolii)”, a relatat Ovidiu Goga.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro