Mită de tot râsul

În alt colţ al ţării, la Iaşi, tot despre şpagă au vorbit ieri procurorii antic o r u p ţ i e . Aceştia au decis să o cerceteze sub control judiciar pe Doina Azoicăi (foto), decanul Facult ă ţ i i de Medicină din localitate. Profesoara e acuzată că, după ce a înscris la facultate “peste rând” un puşti străin, ar fi primit de la tatăl acestuia o tavă şi un ceainic din metal, ce păreau, potrivit anchetatorilor, a fi din argint. Un alt caz al DNA-ului s-a închis ieri, printr-o rezoluţie de trimitere în judecată.
Emanoil Bocăneanu, fost prefect al Galaţiului, va răspunde în faţa magistraţilor pentru că în martie 2012, deşi ştia că a doua echipă de fotbal a oraşului are datorii la stat, a avizat un raport în urma căruia clubul FCM Dunărea Galaţi a primit din bugetul public o finanţare de peste 215.000 de euro. Ieri seară, procurorii DNA încă se gândeau dacă să o reţină şi pe Crinuţa Dumitrean, fostă şefă a ANRP, în dosarul în care este arestată Alina Bica de la DIICOT.

S-a sinucis înainte de a ajunge în faţa procurorilor DNA

Şefa grupului de lucru a comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău, Luminiţa Ionescu, a fost găsită spânzurată ieri, în curtea casei sale. Luminiţa Ionescu, în vârstă de 57 de ani, fusese chemată recent la DNA Ploieşti, pentru a fi audiată, cel mai probabil, în dosarul de retrocedări ilegale al fostului prefect Paul Beganu, arestat. Se pare că Ionescu ar fi coordonat, în vremea în care Paul Beganu era prefect de Buzău, grupul de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, în aceeaşi funcţie fiind şi înainte de a se sinucide.

Urmărește-ne pe Google News