De ce să foloseşti detergenţi ecologici

Pentru că nu sunt cancerigeni, sunt biodegradabili şi nu sunt toxici pentru natură. Ceea ce nu e cazul cu detergenţii clasici. Aceştia din urmă conţin diverşi ingredienţi care sunt foarte toxici. Cum ar fi sulfatul de alchilbenzen, care permite detergenţilor să se dilueze mai uşor în apă, dar sunt cancerigeni şi se descompun foarte lent în natură. Agenţii care intensifică culoarea rufelor sunt toxice petnru peşti şi produc mutaţii bacteriene cât şi alergii după expunerea la soare. Stabilizatorii care optimizează acţiunea agenţilor de albire şi spuma eliberează în natură metale grele toxice. Aromele artificiale care dau mirosul de proaspăt rufelor tale sunt toxice atât pentru peşti cât şi pentru mamifere. Detergenţii organici nu conţin astfel de substanţe.

 

Detergent bio şi biodegradabil

Nu sunt unul şi acelaş lucru. Adică, un detergent bio este şi biodegradabil, dar un detergent biodegradabil nu este neapărat bio. Detergentul biodegradabil are capacitata de a se descompune în apele reziduale, sub acţiunea oxigenului şi a microorganismelor. Aceştia conţin ingrediente active care nu deteriorează suprafeţele şi nici nu sun ttoxice pentu mediul înconjurător. Detergentul biologic (bio) conţine ingrediente naturale, active, extrase din plante. Ele nu sun ttoxice sau sintetice. Automat, sunt şi biodegradabile. Sunt mai scumpi, dar efectele lor asupra sănătăţii şi mediului compensează preţul.

 

Nucile de săpun

Sunt unul dintre cei mai apreciaţi detergenţi bio. Nuca de săpun este fructul unui arbore care creşte la poalele munţilor Hymalya. Cu 1 kg de nuci de săpun se pot spăla rufele unei familii de 4 persoane, un an de zile, aprximativ 3 spălări pe săptămână cu o maşină automată de 5 kg.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News