Filaj cu aparatură sofisticată

Ca să nu dea greş, hoţii îşi filau victimele zile întregi, chiar şi cu ajutorul unor sisteme de supraveghere video şi al unor aparate de bruiaj al telefoanelor mobile. Apoi, când aveau siguranţa că oamenii sunt plecaţi cel puţin pentru o noapte, acţionau deschizând yalele cu instrumente sofisticate, special confecţionate.
Cu întreaga casă la discreţie, cei doi spărgători furau fără nici un stres tot ce le cădea în mâini. “Specialitatea” lor erau banii, bijuteriile, electronicele şi parfumurile, în general lucruri mici, uşor de transportat şi, fireşte, de vândut ulterior.

Hoţii au fost reţinuţi

Poliţiştii bucureşteni au descoperit la percheziţiile locuinţelor celor doi hoţi un arsenal informatic demn de nişte spioni profesionişti: patru staţii de emisie-recepţie, mai multe dispozitive de bruiaj, cântare pentru bijuterii, detectoare de materiale neferoase, aparatură pentru detectarea aurului şi verificarea pietrelor preţioase, dar şi pentru detectarea semnalului wi-fi.
Aseară, cei doi spărgători, Marcel Rizea (41 de ani) şi Dumitru Costache (36 de ani), au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Metoda «meseriaşii»

Luna trecută, poliţiştii bucureşteni au prins o altă grupare de spărgători care “vânau” locuinţele oamenilor plecaţi în concediu. Îmbrăcaţi în salopete pe care le folosesc muncitorii în construcţii, prăfuite şi acoperite de vopseluri ca după o lucrare tocmai încheiată, dar şi dotaţi cu genţi pentru scule buruduşite însă cu instrumente de deschis uşi şi rupt yale, trei “meseriaşi” au reuşit, sub această acoperire, să dea câteva lovituri serioase în Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Ilfov.

 
 

Urmărește-ne pe Google News