În municipiul Galaţi spaţiile verzi sunt udate chiar şi dacă plouă, lucru dovedit de un trecător care a filmat, luni, în timp ce ploua, cum o angajată a societăţii Gospodărire Urbană udă cu furtunul de la o cisternă plantele din zona Inelului de Rocadă, din Galaţi, explicaţia acesteia fiind că apa nu a pătruns în sol.

„Plouă, dar nu-i pătruns solul, de asta udăm”, afirmă angajajata societăţii, în timp ce i se cer explicaţii. 

Totodată, unii cetăţeni au semnalat că aproape de ieşirea din municipiul Galaţi către Brăila, aspersoarele de pe spaţiile verzi funcţionau în timp ce ploua.

Directorul societăţii Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, afirmă însă că solul nu dispune de suficientă apă pentru plante, susţinând că precipitaţiile căzute luni nu sunt în cantităţi mari, motiv pentru care plantele trebuie udate cu furtunul de la cisternă sau cu aspersoarele.

„Cantitatea de apă care a ajuns la sol nu este suficientă pentru dezvoltarea normală a plantelor şi atunci ea trebuie suplimentată prin udat pentru că altă metodă nu există. Să spunem că a plouat, dar mai mult a udat putin, dar aceste plante trebuie udate corespunzător pentru că altfel se usucă. La aspersoare a fost şi o problemă cu o electrovană care a fost schimbată şi mă aştept ca de acum înainte să funcţioneze normal, iar vizavi de faptul că unele udă trotuarul sau carosabilul este pentru că acele aspersoare sunt dereglate de oameni rău-intenţionaţi. Sunt zone unde mergem şi de două ori pe săptămână ca să le reglăm din cauza unor astfel de oameni care dau cu piciorul în ele, umbă la ele samd.  Dacă au senzor de ploaie, aspersoarele se opresc singure, dar nu toate au”, a afirmat directorul societăţii Gospodărire Urbană. 

Totodată, el a ţinut să preciezeze că în cazul în care sunt înregistrate sau semnalate cantităţi suficiente de precipitaţii pentru plante, angajaţii societăţii nu mai udă plantele din oraş, iar aspersoarele sunt oprite.

„Noi oprim aspersoarele în cazul în care sunt anunţate cantităţi importane de precipitaţii sau suficiente pentru necesarul de apă din pământ, dacă nu, le lăsăm să îşi facă treaba. Dar o burniţă cum a fost astăzi nu satisface nevoia de apă a pământului; la cantitatea de apă care a fost astăzi nu trebuiau oprite, cum nici udatul cu cisterna”, a mai spus Ardean.

Citește și: Ce este ”Sindromul Italia”. Anul trecut, la Institutul Socola din Iași au fost internate 150 de femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News