Bătrânii vor fi primii sacrificați
«Pensionarii vor muri de foame!»
“Bătrânii sunt vulnerabili chiar şi acum! Dacă vine o criză financiară şi mai mare, aşa cum spun economiştii, e clar că ei vor fi primii sacrificaţi. Veniturile lor sunt foarte mici, preţurile vor creşte considerabil, iar viitorul arată negru. Peste doi ani, pensionarii vor muri cu adevărat de foame!”, ne-a spus Constantin Covaci, consilier al Federaţiei Naţionale Omenia.
Moneda euro va cădea
Zona euro va dispărea în următorii cinci ani, potrivit experţilor în economie. Aceştia susţin că moneda europeană va scădea în raport cu dolarul, iar statele care au adoptat-o nu vor putea ţine pasul cu schimbarea. Din acest motiv, Nouriel Roubini recomandă României să nu adere la zona euro nici măcar în 2015!
Carburanţii devin tot mai scumpi
Preţul petrolului a tot crescut pe bursele internaţionale, astfel încât carburanţii costă aproape dublu. Specialiştii susţin că majorarea preţurilor nu poate avea decât efect negativ asupra economiei statelor.
Ne paşte criza alimentară
Criza alimentară mondială prognozată de specialiştii străini a început să-şi facă simţită prezenţa şi la noi în ţară. Zilele trecute, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, afirma: “Majorarea preţurilor în condiţiile scăderii consumului ne arată că ne îndreptăm spre o criză alimentară”.
Vinul, cea mai rentabilă investiţie
Preţurile vinurilor fine au înregistrat o creştere puternică, susţin specialiştii. Ei cred că acest lucru a fost determinat de explozia consumului acestei băuturi, tot mai solicitată de noii îmbogăţiţi din ţările asiatice. Anul trecut, preţul vinurilor alese a urcat mai mult decât cel al aurului sau al ţiţeiului, potrivit statisticilor bursiere. În acest fel, băutura a devenit cea ma profitabilă investiţie.
Ce spun cititorii:
Grecia, blocată de proteste
↑ Protestele de ieri din Atena au degenerat în lupte de stradă (foto: Agerpress)
Dacă lucrurile continuă în acelaşi ritm, România ar putea ajunge în situaţia Greciei, ţară unde protestele se ţin lanţ şi care ieri a fost paralizată din cauza mitingurilor violente. Principalul motiv pentru care oamenii au ieşit în stradă, iar la Atena chiar s-au luptat cu forţele de ordine, sunt măsurile de austeritate pe care guvernul elen le-a anunţat pentru perioada următoare. Grecia se află, de ceva timp, sub ameninţarea falimentului ca ţară. Deşi iniţial nu a mai dorit să finanţeze statul elen, UE s-a hotărât să asigure acestei ţări un nou împrumut ce ar putea ajunge până la 120 de miliarde de euro. Nouriel Roubini crede că asigurarea finanţării pentru acest stat până în 2014 nu va face decât să agraveze problema.