Nu a fost arestat

Procurorii DIICOT au preluat atunci presupusul spion şi, în urma cercetărilor, s-a stabilit că deţinea documetele secrete de la doi directori ai SC Ipromin SA, care are ca obiect de activitate realizarea studiilor necesare deschiderii exploatărilor miniere şi, practic, deţine secretele bogăţiilor din adâncurile pământului românesc. În ciuda acuzaţiilor de spionaj pe care i le-au adus cetăţeanului rus, procurorii n-au cerut arestarea acestuia, ci doar i-au interzis să părăsească România pentru o perioadă de 30 de zile.

E al doilea conflict diplomatic

Nu e singurul scandal din ultima perioadă care tensionează relaţiile diplomatice dintre România şi Rusia. Tot săptămâna trecută, un angajat al Ambasadei Federaţiei Ruse în România a pus pe jar autorităţile din ţara noastră, după ce a refuzat să se supună vreunui fel de control, invocând imunitate diplomatică. Asta, deşi a lovit cu maşina o studentă, iar tânăra a intrat în comă.

SRI verifică impactul actelor secrete

În urma acţiunii DIICOT, Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat că va evalua impactul actelor secrete găsite în geanta rusului, asupra securităţii naţionale. “Cetăţeanul rus a fost depistat de specialişti ai Brigăzii Antitero în urma unui control de rutină. Ofiţerii SRI verifică acum caracterul documentelor şi impactul asupra securităţii naţionale”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Urmărește-ne pe Google News