evidenta pe calculator a tuturor pacientilor internati. Numai ca acestia nu sunt oameni, ci pesti din cele mai diverse specii.
in functie de boala de care sufera, „bolnavii” sunt programati la ultrasunete, raze Rontgen sau, in cazul in care nu exista un tratament medicamentos, la operatie.
„stiu ca pare ciudat, dar am tratat atat tumori, cat si abcese sau chiar pesti cu insolatie. De 15 ani lucrez in domeniu si pot sa afirm ca am salvat vietile a mii de vietati acvatice. La inceput, oamenii radeau cand auzeau de un spital pentru pesti, dar asa cum sunt dusi cainii la veterinar, si vietatile acvatice pot fi tratate”, explica Rudolf Hoffmann intr-un interviu acordat cotidianului „Bild”.
inainte de operatie, doctorul imprastie un praf alb in acvariul in care e tinut „pacientul” bolnav. Substanta anesteziaza pestele, iar doctorul Hoffmann il pune pe masa de operatie si rezolva cu bisturiul ceea ce nu s-a putut vindeca prin tratament.
„Doar in cazul in care pestele are sira spinarii rupta nu mai avem ce face. De exemplu, daca un fulger loveste iazul din gradina unde sunt pestii exotici, sunt toate sansele ca socul sa le rupa oasele. in aceste cazuri nu are rost sa-i mai operam”, spune Hoffmann.
Cel mai valoros pacient pe care l-a tratat medicul german face parte dintr-o specie foarte rara si l-a costat pe proprietar nu mai putin de 35.000 de euro. „Va dati seama ca la asa valoare, stapanul nu avea cum sa-l lase sa moara. Din fericire, am reusit sa-l vindec”, isi aminteste doctorul pestilor.