Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și primarul Reșiței, Ioan Popa, au organizat, miercuri, o conferință de presă în care au vorbit despre această problemă, prezentând o serie de imagini cu lucrările de slabă calitate care au fost efectuate la Staționarul I din Reșița și cu depășirile concentrației de oxigen din saloanele 2 și 3.
Cei doi afirmă că pericolul a fost unul extrem, deoarece acele saloane puteau oricând să sară în aer.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 10Mai mult, șeful CJ Caraș-Severin și edilul Reșiței acuză conducerea spitalului că a încercat să mușamalizeze problema, care se putea transforma într-un tragic eveniment.
Potrivit lui Romeo Dunca, managerul unității medicale, Alina Stancovici, nu l-a informat despre problemele apărute, deși spitalul se află sub coordonarea Consiliului Județean.
„De ce atunci când apar o problemă și o nevoie sunt informat imediat, dar când în situația în care, din banii bugetului, din banii Consiliului Județean alocați pentru rezolvarea problemei de oxigen la ATI, de ce nu am fost noi informați de către dânsa (Alina Stancovici, n.r.) că acolo lucrarea este de proastă calitate, o vedeți în fotografii, cine a făcut licitația, cine a făcut recepția și cine a făcut plata? Și de ce a fost aleasă o societate din Severin care în obiectul de activitate are «amenajări de terenuri de golf»? Astea sunt întrebările la care aș dori să îmi răspundă doamna Stancovici”, a declarat, miercuri, șeful CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca.
În decembrie 2020, Spitalul Județean din Reșișa s-a aflat în centrul unor dezvăluiri cutremurătoare privind condițiile inumane în care erau tratați pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Mai multe imagini cu bolnavi dezbrăcați întinși pe holuri și cu mizeria de nedescris dintr-o clădire a unității au fost publicate pe Facebook de rudele pacienților. La acel moment, managerul instituției, Alina Stancovici, a recunoscut problemele din spital.
„Orice imagine de acest gen demonstrează neputința unui sistem medical în care trebuie făcute investiții. (…) Pe de altă parte, la fel ca la alte spitale, personalul medical este insuficient. Posturile din sănătate sunt blocate, se fac angajări pe starea de alertă, dar după o săptămână, angajații dau bir cu fugiții, pentru că sporurile sunt foarte mici, iar munca la pacienții cu COVID nu este deloc ușoară”, spunea, în decembrie 2020, Alina Stancovici.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro