Minorii vor fi îngrijiți la două spitale de specialitate din București, iar familiile sau rudele care i-au însoțit vor merge la Direcția de Asistență Socială București.

Solicitarea de ajutor a venit de la Organizația Mondială a Sănătății prin Mecanismul European de Protecție Civilă, iar transportul s-a făcut cu o aeronavă a Ministerului Apărării.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

„Copiii și populația civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate și empatie pentru a depăși dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populației civile, iar astăzi primii copii din Fâșia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la București. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securității, încheierea unui acord de încetare a focului și eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a fost prezent la Baza Aeriană 90, la sosirea micuților, alături de șeful DSU, Raed Arafat, și de ministrul de Externe, Luminița Odobescu.

Celor opt copii li se vor mai adăuga și alții în perioada următoare. Nu este prima dată când România ajută copiii răniți în Fâșia Gaza. În luna mai, s-a întâmplat un lucru similar, când mai mulți copii palestinieni au venit în România pentru a fi îngrijiți în spitale.

Războiul dintre Israel și gruparea palestiniană Hamas a început pe 7 octombrie 2023.

Urmărește-ne pe Google News