Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu îşi va extinde, începând de vineri, 13 noiembrie, capacităţile de tratare a pacienţilor pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2, transmite MApN.
„Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienţilor cu forme medii şi severe de boală va fi extinsă, tot din aceeaşi zi, de la şase la 15 paturi”, menţionează comunicatul.
Municipiul Sibiu va intra în carantină, după ce rata de infectare a depășit 11 la mia de locuitori.
La Galaţi, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti” a început, joi seara, pregătirile pentru a deveni unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate totală de 25 de paturi.
Pentru tratarea cazurilor medii şi severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienţilor cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv şi două, noninvaziv), relatează sursa citată.
Începând de duminică, 15 noiembrie, spitalul militar din Galaţi va prelua pacienţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
Conform MApN, în continuare, spitalele militare din Iaşi şi Cluj-Napoca preiau bolnavi de COVID-19, venind astfel în sprijinul populaţiei din zonele respective, puternic afectată.
De asemenea, la spitalul de campanie ROL 2 de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfăşurate în prezent la SMMIT Timişoara şi SMMIT Constanţa.
Ministerul Apărării mai anunţă că Institutul Medico-Militar sprijină Direcţiile de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş cu studenţi din anii 2 şi 3 care îşi desfăşoară în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaţionalizate de cele două DSP-uri, pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice.
De asemenea, 62 de studenţi din anii 4, 5 şi 6 de la IMM Bucureşti şi 17 de la IMM Târgu Mureş s-au oferit voluntari pentru a-şi desfăşura activitatea în spitalele militare din ţară, în facilităţile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI, mai precizează comunicatul MApN.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro