Însă, din nefericire, alte două persoane au murit din cauza rujeolei, iar numărul deceselor a ajuns la 21, a anunțat marți Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie.
Este vorba despre o tânără de 17 ani din Timiş şi o fetiţă de aproximativ doi ani din Dolj.. Niciunul dintre aceștia nu a fost vaccinat împotriva bolii, iar tânăra de 17 ani suferea și de alte afecțiuni.
Și cum unul dintre decese a avut loc în județul Dolj, Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova se află în carantină, măsura fiind luată de conducerea unităţii medicale în urma creşterii numărului cazurilor de rujeolă şi scarlatină, transmite corespondentul Mediafax.
Carantina a fost instituită la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova după ce numărul copiilor care au ajuns în unitatea medicală cu rujeolă şi scarlatină a crescut semnificativ, a explicat pentru sursa citată, dr. Constantin Ecobici, directorul medical al spitalului.
„A fost luată această măsură pentru că a crescut numărul de pacienţi cu rujeolă şi scarlatină. Ieri (luni – n.r.) aveam 47 de rujeole internate şi 13 scarlatine. Scopul principal al instituirii carantinei este de a încerca să reducem cât putem de mult afluxul de vizitatori în spital. În principiu, dacă vine un aparţinător să aducă ceva unui pacient, coboară o asistentă sau o infirmieră şi preia pachetul”, a declarat doctorul Ecobici.
„Asistentele şefe sunt atente la tot personalul la prezentare şi la ieşire din serviciu să nu facă febră sau alte simptome”, a mai spus medicul, care nu a putut preciza data până la care va fi menţinută carantina în Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.