Georgică Onofreiasa, sublocotenent în cadrul ISU Iași, a declarat, într-o declarația de presă susținută miercuri dimineață, că spitalul din Iași a fost vizat de mai multe controale, la fel ca și celelalte unități din țară, în urma incendiului de la spitalul de la Neamț, soldat cu zece decese. 

În cadrul acestor verificări, personalul de inspecție și prevenire de la ISU a dat patru amenzi spitalului cu valori cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei. Una dintre acestea a fost pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu, cealaltă pentru exploatarea necorespunzătoare a fluidelor medicale și două dintre ale au fost pentru fumat.

Pe lângă cele 4 amenzi, au fost date și 14 avertismente. 

„Avertismentele au fost date, printre altele, pentru neverificarea instalației electrice, a celei de stingere, a hidranților interiori, pentru descoperirea de uși neconforme la casele de scări, depozite de materiale combustibile pe căile de rulare, serviciu privat pentru situații de urgență neconstituit corespunzător la nivelul spitalului, dar și acces cu dificultate la fațade în urma depozitării materialelor de construcție, având în vedere că spitalul e în proces de refacere”, a explicat Georgică Onofreiasa.

În momentul de față, o echipă a ISU Iași lucrează pentru a depista care sunt cauzele probabile ale producerii incendiului, acestea nefiind stabilite până în prezent.

Urmărește-ne pe Google News