Este vorba despre un sistem sursă neîntreruptibilă de curent necesar pentru blocul operator de ortopedie care conține 3 săli de operaţii şi pentru o sală de chirurgie şi despre un generator cu acumulare de aburi.
Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu are în acest moment un generator cu acumulare de aburi vechi de aproape 50 de ani, fiind fabricat în 1978. „Aparatul are un grad avansat de uzură şi prezintă risc în utilizare. Acest echipament uzat moral, necesită expertize şi reparaţii capitale, iar Primăria Sectorului 1 a decis să cumpere unul nou şi ultramodern”, a transmis instituția medicală.
Dat în folosinţă în 1886, Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti este cel mai vechi şi cel mai mare spital de pediatrie din România. Anual, aici se fac peste 200.000 de consultaţii, sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri sunt urgenţe medico-chirurgicale.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
gigiladrea • 22.07.2024, 15:40
1886 ? si cine garanteaza ca va ramane in picioare la urmatorul cutremur de 6,5 sau mai mare in tara cu cel mai mare risc sesimic din europa ? acelasi lucru ptr dzeu stie cate alte sute de mii de cladiri facute pana in 77 cand s-au schimbat normele de proiectare gresite si neadecvate la cutremure mari ! inclusiv cladiri private ptr ca parlamentul ca un escroc a aruncat prin lege intrega raspundere la proprietari, proprietari care sunt iresponsabili, lipsiti de cunostinte tehnice de specialitate si chiar daca ar fi interesati de structurile de rezistenta nu pot afla nimic ptr ca sunt lucrari ascunse si nu s-a facut expertiza extrem de necesara, vitala ! cu mijloace tehnice nedistructive moderne; cu siguranta vor muri mii de oameni nevinovati la primul cutremur mare din cauza iresponsabilitatii criminale a autoritatilor care ne vor spune cu ipocrizie ca legea nu ii obliga cu nimic ptr cladirile private