„Suntem un spital pavilionar și de aceea există posibilitatea de a face mai ușor niște circuite separate, pentru că avem clădiri separate. Se stabilește împreună cu DSP posibilitatea de a trata pacienți COVID care au nevoie de oxigen, de terapie intensivă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, pentru ziar.

„Noi suntem pregătiți să răspundem nevoilor de urgență medicale, oricare ar fi ele. Atât timp cât pot muri oameni, noi venim în sprijinul autorităților”, a adăugat doctorul.

Cu referire la numărul de paturi ATI COVID care vor fi disponibile, purtătorul de cuvânt a precizat că „deocamdată se discută cu DSP-ul și se identifică aceste paturi și modalitatea de realizare a circuitelor”, dar totul se va face „fără perturbarea activității noastre, adică rămânem spital de urgență pentru copii”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru, pentru Libertatea.

0 paturi

de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 sunt libere în acest moment în București, în timp ce în țară sunt libere 21 de paturi, conform Hotnews.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România, dat în folosinţă în anul 1886.

În spital funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate, potrivit descrierii făcute pe site-ul oficial.

Urmărește-ne pe Google News