Fiica femeii de 83 de ani a relatat cum bătrâna a fost ținută într-un cort, în frig.

„Au ținut-o…, era urgență, femeie în vârstă, temperatură, frisoane și au ținut-o, de la 1 până la 8 seara nu i-au făcut nimic, într-un cort neîncălzit. Este la pneumologie, într-o rezervă în care a tremurat de frig toată noaptea. Are doar o jumătate de păturică. Nu i s-a adus pătură nici până azi la 12”, a relatat fiica femeii, pentru sursa citată.

Fiica bătrânei susține că dacă știa că mama ei va aștepta opt ore, „nu o mai lăsam să meargă, pentru că mai rău i-a făcut așteptarea”.

Întrebat de situație, managerul spitalului a spus că timpii de așteptare la prima urgență au crescut.

„Și asta are două motive – numărul mare de pacienți în 24 de ore. La noi se ajunge la 300 de prezentări într-o zi. Al doilea motiv este numărul mic de medici specialiști de medicină de urgență pe care îi avem la spital”, a declarat Claudiu Dumitrescu, manager de spitalului.

El a mai spus că cele două-trei corturi în care pacienții sunt nevoiți să aștepte „au un sistem de încălzire, dar când temperatura scade nu fac față”

„Facem eforturi disperate să înlocuim toate corturile cu containere mai performante de încălzire”, a mai spus managerul spitalului.

Urmărește-ne pe Google News