Suspendarea e valabilă „până la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare”.
„Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților”, s-a mai anunțat în comunicatul ANMCS.
Suspendarea acreditării a fost fost decisă după ce acest caz n-a fost raportat decât după șapte zile, deși legea cerea ca în 24 de ore de la producere să fie semnalat.
„Raportarea evenimentelor adverse asociate asistenței medicale „este obligatoriu a fi făcută de către unitățile sanitare în maximum 24 ore de la apariția lor și trebuie urmată, în maximum 30 zile de la raportare, de un raport de analiză a cauzelor care au dus la apariția evenimentului și a măsurilor identificate pentru prevenirea repetării”.
Spitalul Clinic de Urgentă București nu a raportat niciun eveniment advers și niciun alt indicator de monitorizare din data de 01.01.2018 și până în prezent.
incidentul a fost raportat Ministerului Sănătății pe data de 27.12.2019, la 7 zile de la producerea acestuia.
În urma suspendării acreditării, Spitalului Clinic de Urgență Floreasca își continuă activitatea, doar că pacienții vor fi informați că unitatea medicală nu mai are acreditare de funcționare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro