Potrivit comunicatului transmis de Spitalul de urgență prof. Dr. Dimitrie Gerota, la 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie efectuarea unor teste specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.

Probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

Pacientul are 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Spitalul a primit confirmarea faptului că pacientul este pozitiv pentru COVID-19 și raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei.

Pacientul a fost transferat în cursul nopții de 9 spre 10 martie la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.

Ce măsuri a luat spitalul

  • Restricționarea totală a accesului în spital;
  • Efectuarea imediată a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contacților direcți;
  • În prima parte a zilei de 10 martie , toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și rămân sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu conform recomandărilor specialiștilor epidemiologici și infecțioși de la acest institut; –
  • Tot în data de 10 martie s-au recoltat probe și de la pacienții cu risc.

La momentul internării, pacientul declarase și semnase în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni, se mai arată în comunicatul unității medicale.

Pentru că a ascuns adevărul, ofițerul confirmat cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal.

Acesta a mai îmbolnăvit şi alte trei persoane: fiul, nora gravidă şi nepotul de trei ani, scrie jurnalist.ro.

Ofițerul în rezervă este și angajat la ADP Sector 4.

Mai multe detalii despre acest caz, șiaici.

Urmărește-ne pe Google News