Cele două instituții au făcut front comun și au realizat o linie de testare pentru coronavirus (COVID-19) – formată dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică – pe care au pus-o la dispoziția laboratorului din cadrul Spitalului Județean Brașov.

Activitatea laboratorului de la Spitalul Județean Brașov este coordonată de șef lucrări dr. Daniela Neculoiu și șef lucrări dr. Anca Ilea, alături de care vor lucra rezidenții aflați în centrul de pregătire Brașov din specialitatea microbiologie medicală (4) și medicină de laborator (11).

Cadre didactice și rezidenți de la Universitatea Transilvania din Brașov lucrează în Pavilionul Tractorul al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov

Daniela Neculoiu: ”Spitalul a mai cumpărat o linie de testare”

”Spitalul a mai cumpărat o linie de testare, prin fonduri de la Consiliul Județean, și a mai comandat reactivi. Așadar, avem două linii de testare PCR, în acest moment”, a precizat medicul Daniela Neculoiu, pentru Libertatea.

Aceasta a mai spus: ”Spitalul Județean Brașov a făcut demersurile ca acest laborator de biologie moleculară să fie inclus în lista laboratoarelor care testează coronavirusul. Vom testa în special pacienții internați cu COVID-19,
personal medical, bineînțeles, simptomatic, plus ce va direcționa DSP”.

Daniela Neculoiu, medic la Spitalul Județean Brașov FOTO: Facebook

Starea de spirit în Spitalul Județean Brașov e foarte bună. Există colaborare între medici. Toată lumea vrea să lucreze, să-și aducă aportul. Suntem Spital de Urgență de mult timp. Am făcut circuitele pentru UPU, pentru laborator. Ne pregătim în continuare. Sunt mulți oameni care vor să ne ajute cu echipamente medicale necesare”

Daniela Neculoiu, medic:

Viziere de protecție pentru personalul medical

Universitatea Transilvania din Brașov au pus în funcțiune două linii de microproducție (la Institutul de Cercetare Dezvoltare și pe Colina Universității, coordonate de drd. ing. Daniel Voinea și conf. dr. ing. Mihai Comşiț) bazate pe tehnologia de printare 3D pentru producerea vizierelor utilizate de personalul medical.

Capacitatea de producție a ajuns la 40 de bucăți/zi. Vizierele sunt donate spitalelor din Brașov (Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul clinic de obstetrică ginecologie Dr. I.A. Sbârcea Brașov, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov).

La această inițiativă s-au alăturat mai mulți studenți voluntari, coordonați de prof. dr. ing. Angela Repanovici. Până în acest moment, au fost implicați în această activitate 9 studenți, 4 absolvenți și 7 cadre didactice, cercetători și doctoranzi.

Urmărește-ne pe Google News