Astfel, cazurile cronice vor fi reprogramate începând din 5 februarie, până atunci urmând să fie tratate doar urgenţele chirurgicale.
Conducerea Spitalului motivează măsura suspendării activităţii din blocul operator prin faptul că „există sincope în aprovizionarea şi finanţarea spitalului” și afirmă că spitalul are datorii din septembrie anul trecut şi că există o „deficiență de comunicare” cu şeful blocului operator, apărută pe fondul problemelor cu furnizorii.
„Sincope în aprovizionare înseamnă că furnizorii nu mai asigură un flux continuu de materiale şi acest fapt se datorează arieratelor în care spitalul este din septembrie. De asemenea, schimbările de medic şef la bloc operator, secţia cu cele mai mari consumuri materiale, a dus la o deficienţă în comunicare cu managementul instituţiei”, a spus purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, care a menţionat că demisia şefului blocului operator a fost cauzată „şi de aceste lucruri”.
Datoriile pe care spitalul le are la furnizori pune în pericol inclusiv asigurarea hranei pacienţilor. Conform unor surse citate de Agerpres, datoriile sunt de aproximativ 3 milioane de lei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
golgol • 01.02.2024, 13:30
Sistemul sanitar e la pământ pt ca de 35 de ani toate guvernele, toți conducătorii au trăit clipa, au plătit salarii și au luat salarii și pensii speciale și normal ca dacă lași de la sine sistemul sanitar în timp întra în colaps. Nici facultatea de medicina nu mai e ce a fost la noi. Tot învățământul de la noi e varza, de exemplu faci o facultate și nu are nicio legătură cu joburile de pe piața muncii. Asta înseamnă manageri de tara slabi. România trezește te! Treptat tara întra în colaps!