“Acest spital, când a fost construit, nu avea în dotare aparatura care există acum. Acum totul este electric, nimic nu mai este manual, aşa cum era pe vremuri. Nu trebuie să fii specialist ca să înţelegi că fiecare clipă petrecută în această clădire reprezintă un imens pericol. Putem oricând să ardem ca şobolanii şi nimeni, dar nimeni nu face nimic”, a declarat pentru Adevărul un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
O reacție a venit și din partea ISU Dolj
“Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova are în folosinţă 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire, trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire. Un corp de clădire nu necesită aviz/autorizaţie de securitate la incendiu. Clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu, aceasta suferind, de la punerea în funcţiune până în prezent, modificări structurale şi nestructurale care au presupus obţinerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancţionată contravenţional conform prevederilor legale în vigoare”, precizează ISU Dolj.
Lista ISU: Care este situația spitalelor din Dolj
- Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare şase clădiri, cinci în municipiul Craiova şi o clădire în localitatea Melineşti, pentru care au fost emise cinci autorizaţii de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizării de securitate la incendiu, au transmis reprezentanții ISU pentru Adevărul.
- Spitalul Municipal Filantropia Craiova are în administrare şase clădiri, pentru care au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Craiova are în administrare şase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare, urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizaţia de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului de securitate la incendiu.
- Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova are în administrare două clădiri, la care nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.
- Spitalul Municipal Calafat are în administrare trei clădiri, care nu au suferit lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu. La una din clădiri s-a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru montarea unei instalaţii de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu, pentru care s-a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, certificând buna funcţionare a acesteia.
- Spitalul Municipal Profesor Doctor Irinel Popescu Băileşti are în administrare şapte clădiri la care nu au fost executate lucrări de investiţii care să presupună modificări structurale care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcţiune.
- Spitalul Orăşenesc Segarcea are în administrare două clădiri, pentru care s-a obţinut un aviz de securitate la incendiu pentru un corp de clădire, iar la celălalt corp nu au fost executate lucrări de investiţii care impun obţinerea avizului de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcţiune.
- Spitalul Orăşenesc Aşezămintele Brâncoveneşti Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizaţii de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcţiune şi faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.
- Spitalul Filişanilor (Spitalul Orăşenesc Filiaşi) are în administrare şase clădiri, care de la data punerii în funcţiune nu au suferit lucrări structurale de investiţii care impun obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu, nefiind astfel necesară solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro