Oana Gheorghiu, co-fondatoare a asociației spune că acest cazan a ajuns ieri la Spitalul Marie Curie, însă va mai dura aproximativ 10 zile până când va putea fi pus în funcțiune.
Cazanul va asigura apă caldă și căldură atât pentru Spitalul Marie Curie, cât și pentru Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, aflat în imediata apropiere, cele două spitale având instalații comune pentru apă caldă și încălzire.
”Spitale de copii din capitală nu au apă caldă. Pentru că RADET.
Mulțumirile merg la primăriță personal, că așa a cerut chiar dânsa, să-i mulțumim domniei sale personal.
Un cazan care va putea preveni în viitor astfel de situații a fost livrat azi, în urgență, la Spitalul Marie Curie”, a scris Oana Gheorghiu pe Facebook.
Spitalul de Copii Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, care nu au avut apă caldă și căldură timp de peste 3 zile săptămâna trecută, au rămas din nou fără apă caldă și căldură, timp de 48 de ore, începând de luni, de la ora 15:00, potrivit unei informări transmise de RADET către Direcția de Sănătate Publică București. Cele două spitale au, împreună, peste 400 de copii internați – Spitalul Marie Curie are peste 300 de copii internați, iar Centrul Robănescu peste 100.
Asociația Dăruieste Viață, care construiește, exclusiv din donații și sponsorizări, primul spital de oncologie și radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România, a anunțat, la finalul lunii octombrie, că lucrează la un masterplan pentru refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie.
„Vrem să facem din Spitalul Marie Curie un spital la standarde europene, pentru că nu poți face medicină la standarde europene într-un spital din secolul trecut”, au anunțat Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro