Stația s-a defectat joi, cu o zi înaintea inaugurării, și nu a putut fi remediată repede, pentru că, explică autoritățile, a fost vorba de o improvizație care nu a fost instalată de constructor: cele 4 stații de oxigen care trebuiau să meargă individual au fost forțate să lucreze împreună și s-a defectat tot sistemul.
Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi, estimează că reparațiile și aducerea la zi a stațiilor de oxigen va dura cel mult două săptămâni.
Joi după-amiază s-a produs o defecțiune majoră la stația de oxigen de la spitalul mobil Lețcani, care până în momentul de față nu a putut fi remediată. Se preconizează că în cel mult două săptămâni poate fi rezolvată și în cazul în care nu se poate face s-au pornit demersurile pentru a fi adus un stocator de oxigen.
Vasile Cepoi:
În momentul de față există internați în jur de 30 de pacienți la Spitalul mobil de la Lețcani, care nu au forme grave și nu necesită administrarea de oxigen.
Paturile de ATI, 102 la număr, nu vor fi însă funcționale decât după repararea stației de oxigen.
Asta, în condițiile în care Iașiul are nevoie urgentă de paturi de Terapie Intensivă, fiindcă în weekend s-au ocupat toate, iar de luni, medicii au început să ia în calcul transferarea unor pacienți către spitalele COVID din județele învecinate.
În Iași au fost raportate luni, 19 octombrie, 125 de cazuri noi de COVID. În total, în județ s-au înregistrat 8.001 cazuri, de la începutul pandemiei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro