Anul trecut s-a picat pe capete

Dezastru este cuvântul potrivit pentru ce s-a întâmplat anul trecut la examenul de bacalaureat. Din cei aproximativ 200.000 de elevi, aproape 100.000 de copii nu au promovat, dând vina ba pe subiectele foarte grele, ba pe camerele de supraveghere care i-ar fi stresat în sălile de examinare.

Campioană naţională a luat 3,5 la română


“Eu am stat mai mult în cantonament în Bucureşti. De aici mă duc la Mondiale, la aruncarea greutăţii. Am picat cu 3,50 la română, la istorie cu 5, la geografie cu 5,20. Pentru noi, sportivii, mi s-a părut foarte dificil”, a spus Andreea Huzum, campioană naţională la aruncarea greutăţii, care a fost respinsă cu media generală 3.

Subiectele au fost de nivel mediu

“Nu este prima dată când copiii cu performanţe sportive dau examenul de Bac împreună cu olimpicii. Nivelul de dificultate a fost similar cu cel de la examenul obişnuit, care începe în iunie, adică unul mediu. Nu mergem pe principiul că dacă sunt olimpici trebuie să le dăm subiecte mai grele, pentru că ei fac performanţă la o anumită materie, nu la toate de la bacalaureat”, ne-a spus Mariana Mărgărit, reprezentant al Ministerului Educaţiei.

Nereguli în învăţământ şi în alte oraşe

În timp ce în Bacău au fost descoperite nereguli la Bac, în alte oraşe, autorităţile au început anchete în cazul unor profesori. Astfel, la un liceu din Huşi, Vaslui, o profesoară a fost acuzată de mai mulţi elevi că îi obliga să vină la ea, la meditaţii. Elevii de clasa a XII-a susţin că profesoara de chimie îi şantaja, iar cei care refuzau erau lăsaţi corigenţi. Şi la Craiova, Dolj, prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, prof. univ. dr. Florin Gorunescu, a fost prins de procurorii DGA cerând şpagă studenţilor pentru a-i trece examenele. Gorunescu a fost reţinut joi seară.

Urmărește-ne pe Google News