rotile, in care probabil isi vor petrece tot restul vietii. in anul 1994, fundatia Motivation Romania incepea sa administreze caminul cultural din comuna ilfoveana Bragadiru. Constructia era in paragina, geamurile erau sparte, acoperisul gaurit, peretii plini de igrasie, iar subsolul era inundat.
„Ne-am apucat de treaba asa cum ne vezi, in fotoliu rulant. Daca miscarile ne sunt limitate nu inseamna ca putem sta degeaba”, ne spune cu seninatate Elena Filip, 34 ani. Acum la subsolul cladirii totul arata ca nou, peretii sunt zugraviti, pe jos e curat si totul miroase a proaspat. Aici sunt dormitoarele celor care vin din afara Bucurestiului, dar si atelierele de lucru.
„in afara de citit, tratament medical si sport, lucram la alte tipuri de fotolii rulante, care mai apoi sunt vandute”, ne spune Iepure Gigel, 22 ani. Este pasionat de zbor: „intr-o buna zi tot voi sari cu parasuta, fara sa fiu legat de instructor. Voi inventa un dispozitiv care sa imi permita ca atunci cand sar singur sa aterizez in siguranta”, spune el. Pe langa lucrul zilnic in atelier, Gigel joaca baschet, tenis de camp si de masa si face atletism. Este castigatorul unui concurs de tenis de camp, iar la un maraton desfasurat in Bucuresti in 1998, aflat in competitie cu persoane care puteau alerga, a iesit pe locul 7.
Ne conduce catre terenul de baschet aflat in incinta cladirii, chiar in sala de festivitati. Aici asteapta cele doua echipe. Toti membrii poarta echipament, capitanii fiind chiar instructorii Maftei Dan, 37 ani si campionul loviturilor de la 3 puncte, Matei Daniel, 29 ani. Jocul e veritabil: jucatorii dribleaza, paseaza mult si inscriu. Mai faulteaza din cand in cand, moment in care se opresc pentru a-l ajuta pe cel care de cele mai multe ori cade.
Tenisul de camp este de asemenea un sport preferat de „Supermanii” din Bragadiru. in apropierea fostului camin cultural e amenajat un teren de tenis in mijlocul campului. incet, tinerii isi intind fileul, incep incalzirea, dupa care pornesc un meci demonstrativ la dublu. Din cand in cand pe langa mingile de tenis servite, se aude cate un avion de la aeroclubul Clinceni, brazdand cerul pe deasupra terenului de tenis, probabil amintindu-le tinerilor ca indiferent de handicapul de care sufera, nu exista limite.