În acest week-end, Calea Victoriei a devenit pietonală între Muzeul Național de Artă al României și Splaiul Independenței.
Monumentele de arhitectură de pe Calea Victoriei – Palatul CEC, Cercul Militar Naţional, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Telefoanelor – au fost iluminat de proiectoare cu lasere, iar „Gardienii Timpului” din Germania au străjuit coloanele Muzeului Naţional de Istorie.
Totodată, picturile lui Ștefan Luchian au fost proiectate pe Grand Hotel du Boulevard, la Spotlight – Festivalul Internaţional al Luminii 2017.
Clădirile simbol de pe Valea Victoriei, „reinventate” cu ocazia Spotlight 2017
Pe fațada Cercului Militar Național, Mindscape Studio și-a expus creația grafică denumită „Energy of Bucharest”. Animația a avut la bază ideea mișcării și apropierii dintre persoane cu ajutorul căreia au fost redescoperite elemente ale fațadei monumentului istoric.
Oamenii, veniți cu miile, au admirat ansamblul „Monolith” din Cehia din 3.300 de LED-uri, amplasat pe strada Lipscani, nr.19, vizavi de magazinul Victoria.
„Creaţia sosită din Cehia pentru Spotlight 2017 este realizată de echipa Hyperbinary şi reprezintă un omagiu adus atmosferei urbane nocturne”, potrivit organizatorilor.
Totodată, faţada faimosului Palat al Telefoanelor a devenit o suprafaţă de joc uriaşă, fiind reconstruit, prin proiecțiile grafice, dinamismul bine-cunoscutului joc în care Pac Man aleargă fără oprire într-un labirint pentru a mânca tot felul de forme colorate ca să nu fie prins de fantome și de monștri.
La ediţia 2017 a festivalului Spotlight, Grand Hôtel du Boulevard a fost pus în valoare prin artă şi lumină, de Art Safari Bucureşti. Clădirea, care datează din 1871, găzduieşte la parter reproduceri ale picturilor lui Ştefan Luchian. Ele a fost luminate din spate, după procedeul casetelor luminoase. Efectul vizual spectaculos i-a impresionat pe oamenii care au venit la Spotlight.
foto: Dumitru Anghelescu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro