Consumatorii s-au plâns că băuturile răcoritoare comercializate de companie, precum limonada cu mango și fructul dragonului, cu ananas și fructul pasiunii, cu căpșuni și acai, nu conțin niciunul dintre fructele menționate în descrierea produselor.
Reclamanții Joan Kominis din statul New York și Jason McAllister din California au declarat că ingredientele principale sunt, de fapt, apă, suc de struguri concentrat și zahăr și că denumirile înșelătoare ale Starbucks au dus la suprataxarea produselor vândute.
Ei au spus că acest lucru a încălcat legile privind protecția consumatorilor din statele lor.
Reprezentanții Starbucks au declarat că denumirile produselor descriu aromele băuturilor, și nu ingredientele acestora. Compania a subliniat că meniurile sale afișate pe panourile din cafenele au făcut publicitate corectă acestor arome.
Mai mult, Starbucks a precizat că niciun consumator rezonabil nu a fost confuz în această privință și că oricare dintre barmanii săi ar fi putut „să înlăture” orice confuzie, în cazul în care consumatorii ar fi avut întrebări.
Judecătorul a afirmat însă că, spre deosebire de termenul „vanilie”, care face obiectul multor procese, „nimic din ceea ce se află în fața instanței nu indică faptul că mango, fructul pasiunii și acai sunt termeni care, de obicei, sunt înțeleși ca reprezentând o aromă, fără să reprezinte și ingredientul respectiv”.
Celebrul lanț de cafenele număra anul trecut 35.711 spații la nivel mondial, conform Statista.com.