„Luaţi situaţia în serios”, a cerut şeful pompierilor, însărcinat cu securitatea publică a comitatului Hernando, relatează News.ro.

„Ştim că apa va creşte pe măsură ce trece furtuna”, a avertizat el. NHC a avertizat duminică cu privire la un „pericol potenţial mortal” legat de ploi puternice care pot provoca inundaţii bruşte.

Toată coasta de vest a Floridei, la nivelul Golfului Mexic, a fost plasată în alertă de furtună tropicală, a anunţat Mike Brennan de la NHC.

El le-a cerut locuitorilor „să găsească un loc sigur înainte de căderea nopţii”.

Acesta a anunţat că, timp de mai multe zile, sunt de aşteptat „precipitaţii foarte, foarte puternice”, care ar putea atinge niveluri-record şi eventuale inundaţii bruşte „în zone care nu sunt inundate în mod normal”.

Debby ar putea antrena tornade luni, au avertiza meteorologii.

Preşedintele Joe Biden a decretat duminică starea de urgenţă în Florida şi a deblocat astfel fonduri federale în vederea ajutării autorităţilor locale să înfrunte furtuna în plin sezon al uraganelor.

În iulie, uraganul Beryl, deosebit de precoce, a ucis mai multe persoane în sudul Statelor Unite.

Potrivit previziunilor Agenţiei americane de Observaţie Oceanică şi Atmosferică (NOAA), sezonul uraganelor în Atlanticul de Nord – care durează de la începutul lui iunie şi până la sfârşitul lui noiembrie – urmează să fie deosebit de agitat în acest an, din cauza încălzirii oceanelor, care alimentează intensitatea acestei furtuni.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News