Primarul sectorului 1 a mai spus că a acceptat compania de salubrizare „ceea ce noi am spus de aproape un an de zile şi a refuzat sistematic să priceapă, menţinând un şantaj ticalos: fără facturi umflate şi fără curăţenie fictivă. În caz contrar vom aveam din nou stare de alertă”.
”Nu se impune prelungirea acestei măsuri”, a afirmat Alin Stoica. În aceste condiții, curățenia în sector trebuie prestată tot de Romprest, cu care primarul Clotilde Armand se află în conflict, mai notează sursa citată.
Întrebat dacă va putea garanta că va fi curățenie în Sectorul 1, Alin Stoica a spus că nu este treaba Prefecturii să garanteze curățenia, ci a administrației locale de sector și a companiei de salubrizare, respectiv Romprest, notează Hotnews.ro.
Eu sper să nu riscăm să ajungem la situaţia de acum o lună în Sectorul 1. Societatea de salubrizare a dat asigurări că are capacitatea necesară să continue.
Alin Stoica:
Alin Stoica a mai spus că că DSP și Garda de Mediu „vor monitoriza continuu situația” din sector și vor da amenzi, dacă va fi cazul.
Reacția lui Clotilde Armand
După decizia anunțată de Alin Stoica, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a transmis un mesaj pe Facebook.
„Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanţii companiei de salubrizare şi Primăria Sectorului 1 iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipial de salubrizare”, a scris Clotilde Armand.
Pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1, cu acordul prefectului Capitalei, Alin Stoica, a adoptat o hotărâre privind declararea stării de alertă din cauza gunoaielor din sector, pentru maximum 30 de zile.
După declararea stării de alertă, primăria a încheiat un contract de saubrizare cu firma Brai-Cata SRL (62.900 lei) și cu RER Ecologic REBU (12,9 milioane lei).
Pe 26 iulie, Partidul Social Democrat Sector 1 a anunțat că „atacă în instanță și cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului 1, cu complicitatea prefectului Capitalei și a lui Clotilde Armand”. Tribunalul București a respins însă pe19 august, cererea de suspendare a stării de alertă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro